News & Events

IPTE Factory Automation NV overweegt vrijwillig voorwaardelijk openbaar overnamebod op Connect Group NV

Mededeling in het kader van artikel 8, §1 van het Koninklijk Besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen.

IPTE Factory Automation NV ("IPTE") maakt vandaag bekend dat het een vrijwillig voorwaardelijk openbaar overnamebod overweegt op alle aandelen van Connect Group NV ("Connect Group") die nog niet in haar bezit zijn noch in het bezit zijn van haar verbonden personen, aan een prijs van EUR 1,60 per aandeel, betaald in contanten.
IPTE houdt thans 19.753.086 aandelen Connect Group ofwel 73,83% van het totaal aantal uitgegeven aandelen. De met IPTE verbonden persoon Huub Baren BVBA houdt thans 2.675.426 aandelen Connect Group ofwel 10,00% van het totaal aantal uitgegeven aandelen. Het bod zal bijgevolg slaan op 4.325.550 aandelen ofwel 16,17% van de aandelen.
Het bod zal onderworpen zijn aan een aantal voorwaarden, waaronder het bezitten van 95% of meer van de aandelen van Connect Group na afloop van het bod, en een material adverse change clausule.
Indien het bod succesvol is, zal het mogelijks gevolgd worden door een uitkoopbod.
De prijs van EUR 1,60 per aandeel betekent een premie van 40,4% ten aanzien van de slotkoers per 2 oktober 2018, en een premie van respectievelijk 37,1% en 40,4% ten aanzien van de naar volume gewogen gemiddelde beurskoersen over de voorbije 3 en 6 maanden.
IPTE zou op die manier aan de aandeelhouders die niet met haar verbonden zijn de mogelijkheid bieden om onmiddellijk hun participatie te verkopen aan voorwaarden die IPTE als aantrekkelijk beschouwt. Zulke voorwaarden zouden in andere omstandigheden moeilijk te realiseren zijn gelet op de beperkte liquiditeit van het Connect Group aandeel.
Deze mededeling is enkel een uiting van een intentie en is geen formele kennisgeving van een vrijwillig openbaar overnamebod in de zin van het Koninklijk Besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen.
Indien IPTE zou beslissen om het vrijwillig voorwaardelijk openbaar overnamebod formeel uit te brengen, zal zij hiertoe een dossier neerleggen bij de FSMA (inclusief een ontwerp van prospectus).

Over IPTE

IPTE Factory Automation is een wereldwijde leverancier van geautomatiseerde oplossingen voor de elektronische en mechanische productie industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring, heeft IPTE bewezen dat het een betrouwbare en zeer kwaliteitsvolle leverancier is voor oplossingen op het vlak van test- en turn-key montageoplossingen.
Tot de referenties van IPTE behoren ondernemingen zoals Bosch, Continental, ZF Group, BMW Group, Volkswagen Group en Autoliv. Het bedrijf stelt vandaag meer dan 800 mensen te werk over verschillende wereldwijde vestigingen.

Over Connect Group

Connect Group is een toonaangevende en gecertificeerde leverancier van technologie, samenbouw van totale systemen, PCB- en kabelassemblage voor de professionele industrie. Connect Group ontwikkelt producten op basis van specificaties van de gebruiker, en ondersteunt de ontwikkeling van producten vanaf de conceptfase met optimale resultaten op het gebied van productie, prijs en kwaliteit.
Tot de referenties van Connect Group behoren ondernemingen zoals Alstom, Punch Powertrain, Atlas Copco, Faiveley, Transics, Nedap, Fabricom en Worldline. Het bedrijf stelt vandaag ca. 1.900 mensen te werk over verschillende Europese vestigingen. De aandelen van de onderneming worden verhandeld op Euronext Brussels: CONN (www.euronext.com).


SearchMenu